Manager Interne Controle - Food Service

Vervuld

Summary

Sligro Food Group heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot de toonaangevende marktleider in Food Service. Elke dag opnieuw werken we vanuit onze grote passie voor eten en drinken. Dat doen we inmiddels vanuit 54 zelfbedieningsvestigingen in Nederland en België en een groeiend aantal distributiecentra. We hebben de ambitie om internationaal verder te groeien en tegelijkertijd zitten we volop in de transitie naar een meer datagedreven organisatie om ook digitaal flink te kunnen groeien. De implementatie van SAP is hier een belangrijk onderdeel van. Al deze ontwikkelingen zorgen er voor dat er steeds meer aandacht komt voor risicobeheersing en interne controle. Om die reden is nu binnen onze afdeling Corporate Control een vacature voor een Manager Interne Controle. Een mooie rol voor een ervaren professional met kijk op IT- en data-gerelateerde risico’s en processen.

Ons Corporate Control team bestaat op dit moment uit vijf personen; drie mensen houden zich bezig met het uitrollen van SAP voor Finance binnen onze organisatie, 1 persoon met data-analyse en ook is in het team al een ervaren Internal Control Manager actief. Het is de bedoeling dat jij dit team gaat versterken waarbij jouw focus voornamelijk zal liggen op IT- en data-gerelateerde risico’s. Je wordt medeverantwoordelijk voor de inrichting en implementatie van het Internal Control Framework op dit vlak. Ook werk je de hierbij behorende werkprocessen uit en leg je deze vast in procedures waar iedereen in de organisatie op terug kan vallen. Je treedt op als sparring partner voor je collega’s die zich bezig houden met de dagelijkse operatie binnen IT en Data. Je houdt de Directie en het IT managementteam actief betrokken door kritische vragen over beslissingen en plannen die je werkgebied aangaan.

Job description

Concrete taken zijn onder meer:

  • het beoordelen en rapporteren van de reeds aanwezige controls door het uitvoeren van proces- en risico-analyses. Waar nodig adviseer en begeleid je de business op het vlak van verbeteringen;
  • het leveren van een actieve bijdrage aan de opzet en toetsing van de interne controles, met aandacht voor functiescheiding en autorisatie-inrichting en controls van het nieuwe IT-landschap. Hierbij ligt de focus op SAP;
  • opstellen van rapportages en het geven van aanbevelingen op het gebied van risicomanagement en interne controle. Je monitort vervolgens de stappen die op basis van je aanbevelingen worden genomen.

Analytische, oplossingsgerichte en inhoudelijk sterke procesmanager:

Dit is een functie met een internationale scope, waarbij je bovendien op verschillende niveaus binnen onze organisatie samenwerkt. Het is daarom belangrijk dat je communicatief sterk bent en ook snel alle stakeholders in kaart kunt brengen. Je bent in staat door kritische vragen te stellen je collega’s het belang van risicomanagement in te laten zien. Vervolgens draag je actief oplossingen aan op een manier die hen enthousiast maakt om op de voorgestelde manier te gaan werken.

Requirements

  • een Master in IT Auditing, Bedrijfseconomie of Risicomanagement;
  • minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie of bijvoorbeeld als IT Auditor. Het is belangrijk dat je ervaring hebt op het snijvlak van bedrijfsprocessen en IT beheersing en controls;
  • bij voorkeur ervaring met SAP ERP omgeving;
  • uitstekende beheersing van het Nederlands en goede kennis van de Engels taal.

Company description

Sligro Food Group bestaat uit specifiek op de foodservicemarkt gerichte bedrijven in Nederland en België die met een totaalpakket food en aan food gerelateerde non food producten en diensten actief zijn in de groothandelsmarkt voor de etende en drinkende mens.

Nederland
In Nederland zijn wij marktleider en richten wij ons met een landelijk netwerk van Sligro zelfbedieningsgroothandels en bezorgcentra op groot en kleinschalige horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompstations, het midden- en kleinbedrijf, kleinschalige retailbedrijven en de institutionele markt. Van Hoeckel richt zich als specialist specifiek op de institutionele markt, waar Sligro alle overige segmenten bedient. In de stadsregio Amsterdam zijn wij actief met de groothandelsformule ‘De Kweker’. In een langjarig strategisch partnership met Heineken verzorgt Sligro de exclusieve distributie van de Heineken fustbieren in Nederland. Sligro/De Kweker en Van Hoeckel hebben beide een specifiek op hun markten gerichte commerciële organisatie en maken operationeel gebruik van een gezamenlijk (bezorg)netwerk en backoffice organisatie.

België
In België richt JAVA Foodservice zich vanuit Rotselaar binnen de Belgische foodservicemarkt primair op de marktsegmenten institutioneel, bedrijfscatering en hotelketens. Sligro-ISPC levert innoverende en kwalitatieve food en non-food producten aan de gastronomische professional, de overige horecamarkt, grootverbruikers en KMO. Sligro-ISPC beschikt over gecombineerde zelfbedienings- en bezorggroothandels in Antwerpen, Gent en Luik. Sligro-ISPC en JAVA Foodservice werken beide met een eigen commerciële organisatie en maken in toenemende mate gebruik van één gezamenlijke bezorgstructuur en shared services.

Locatie

Veghel

Publicatiedatum

16.11.2021

Contactpersoon

Matthijs Lemaire

Manager Interne Controle - Food Service
Details
Match criteria
Gewenst aantal uren
  • 36 - 40 uur
Functiegroep
  • Internal Control
Opleidingsniveau
  • WO
  • Post Doc RE
Branche
  • FMCG